Regal Barcelona-Panathinaikos Athena 83-71.Cronica meciului

Cel mai dificil meci al sezonului pentru Regal Barcelona s-a transformat intr-unul foarte facil.Joan Laporta a asistat si el la aceasta reprezentatie de gala.
Fiind impinsi de la spate de un public foarte frenetic,Ricky Rubio & co. au facut o prima repriza de exceptie,contra unor eleni depasiti total de miza acestui meci.Proaspatul castigator al premiului de cel mai bun jucator tanar pe anul 2009,Ricky Rubio a reusit primele puncte ale intalnirii,transformand aruncarile libere dobandite dupa faultul americanului Drew Nicholas. Vizitatorii au incercat la randul lor sa reuaseasca primele lor puncte,inscriind in cele din urma prin acelasi Drew Nicholas. Atacul imediat urmator a fost pentru  catalani reusit,pivotul senegalez Bonifance N’Dong inscriind din apropierea caciulii de 2 pct dupa pasa reusita de Ricky Rubio.Panathinaikos Athena putea sa preia pentru prima data conducerea pe tabela,insa Perperoglou nu a reusit sa inscrie din cele 3 aruncari libere avute la dispozitie decat o singura data,astfel ca scorul era 4-3 dupa primele 3 minute ale intalnirii.

De aici totul a meciul a mers intr-o singura directie,jucatorii catalani fiind tot timpul deasupra adversarului.Mai intai Juan Carlos Navarro a reusit un cos de 2 puncte,ducand astfel scorul la 6-3,dupa care Dimitris Diamantidis reuseste un cos tot de 2 pct pentru eleni.La urmatorul atac,Regal Barcelona a reusit primul cos de 3 pct al serii,americanul Pete Mickael inscriind din partea dreapta a liniei de 6 m 25. Elenii nu se regaseau deloc in joc,motiv numai bun de a iesi in evidenta apararea catalanilor,N’Dong reusind un capac senzational asupra lui Mike Batiste,atacul catalanilor fiind convertit de catre slovenul Erazem Lorbek.Slovenul a reusit inca o aruncare frumoasa de 3 pct,ducand scorul la un 12-5 linistitor. Grecii au reusit intr-un fel sa reduca din acest avantaj,Mike Batiste fiind autorul a 4 pct,insa avea sa fie un simplu foc de paie pentru catalani.Ricky Rubio a reusit cel de-al 4-lea cos de 3 pct al serii pentru Regal Barcelona,iar sala era realmente incantata de evolutia basketbalistilor,dupa care Juan Carlos Navarro si acelasi Ricky Rubio au adus formatia catalana intr-o postura buna pe tabela de marcaj,21-11,reusind sa bage mingea in cos in urma unor aruncari libere dictate de arbitrii acestei intalniri.

Seria uluitoare de cosuri reusite de la linia de 6 m,25 a continuat,Terence Morris fiind cel de-al 5-lea jucator care inscrie de la acea distanta. Ultimele puncte ale gazdelor au fost inscrise de Fran Vazquez,autor al unui slam-dunk senzational si Gianluca Basile,italianul incheind festivalul de aruncari reusite de la linia de 6 m,25. Scorul pauzei avea sa devina 29-18,vizitatorii reusind doar 7 pct din ultimele 3 minute de timp regulamentar al primei reprize. Repriza secunda l-a avut in prin-plan pe Roger Grimau,nr 44 al catalanilor a reusit numai putin de 10 pct,printre care si o aruncare reusita de 3 pct.Zeljko Obradovic era intr-un evident pachet de nervi,elevii sai nu reuseau deloc sa arunce decisiv la cos de la linia de 6m,25,altadata o adevarata placere pentru adversari.Practic aici s-a facut diferenta pana la finalul meciului. Jocul stralucitor a continuat,iar Regal Barcelona a dus scorul dupa primele doua sferturi la 47-38.

Pauza prelungita nu a adus nimic concludent pana la finalul meciului,doar spectacolul de care s-au bucurat cei veniti intr-un numar foarte mare pentru a-si sustine favoritii.Scorul final a fost 83-71.Un meci care Regal Barcelona si l-a facut foarte usor,aruncarile de 3 pct au facut diferenta in acest meci capital pentru soarta catalanilor in a accede in urmatoarea faza a competitiei supreme din basketul european,EuroLiga.

Fisa tehnica a acestui meci:

Regal Barcelona 83

Roger Grimau 17 pct
Bonifance N’Dong 16 pct
Erazem Lorbek 14 pct
Juan Carlos Navarro 11 pct
Ricky Rubio 9 pct
Terence Morris 6 pct
Pete Mickael 5 pct
Gianluca Basile 3 pct
Fran Vazquez 2 pct

Victor Sada si Jaka Lakovic nu au reusit sa inscrie,in timp ce Jordi Trias nu a evoluat in acest meci.

Panathinaikos Athena 71

Mike Batiste 19 pct
Drew Nicholas 11 pct
Nikola Pekovic 11 pct
Vasilis Spanoulis 10 pct
Dimitris Diamantidis 8 pct
Marcus Haislip 6 pct
Stratos Perperoglou 5 pct
Antonis Fotsis 1 pct

Nick Calathes si Milenko Tepic nu au reusit niciun punct pentru eleni.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s