Dezbatere: Javier Mascherano poate suplini cu brio plecarea lui Yaya Toure?

Perioada de transferari s-a incheiat, iar marile cluburi europene au dat lovitura cum au crezut oficialii de acolo ca este bine pentru destinele gruparilor respective.FC Barcelona a transferat trei nume: David Villa, Adriano Correia si Javier Mascherano.Despre ultimul vom dezbate astazi un subiect important.

Plecarea ivorianului Yaya Toure la Manchester City a creat o situatie neplacuta pentru Josep Guardiola, tocmai datorita faptului ca odata cu transferul sau la gruparea antrenata de Roberto Mancini, s-a creat o neobisnuita presiune in jurul lui Pep de a gasi un inlocuitor pe masura ivorianului. Au fost foarte multe variante speculate de presa mondiala pentru a suplini golul imens lasat de Toure la mijlocul terenului, insa pana la urma s-a ajuns de comun acord ca argentinianul Javier Mascherano este varianta cea mai buna, deoarece are calitatile necesare de a-l face uitat pe ivorian. Argumente? Fostul jucator al ”cormoranilor” detine o fantastica putere de concentrare, dovedind in cele mai multe cazuri ca se poate baza 100% pe serviciile sale, absolut orice manager. Pe unde a activat, a fost un ”pilon” important la mijlocul terenului si a reusit intr-o oarecare masura sa-si impresioneze antrenorii, datorita in special modului cum se lupta pentru castigarea fiecarui balon.

Tocmai datorita acestor calitati specificate cu un rand mai sus de catre mine, Mascherano poate demonstra tuturor fanilor blaugrana eficienta sa la mijlocul terenului in privinta recuperarilor. Argentinianul este mult mai echilibrat valoric decat Yaya Toure, din cauza altei calitati care a facut posibila trecerea sa pe Camp Nou: suturile de la distanta. De nenumarate ori, Javier Mascherano poate sa-ti castige de unul singur un meci, demonstrand asta oriunde a evoluat pana acum in cariera sa.Fata de predecesorul sau la mijlocul terenului, capitanul nationalei Argentinei dispune de reale calitati cand vine vorba despre incursiunile spre atac. Toure era de asemenea un jucator de profilul argentinianului, dar spre deosebire de Mascherano, ivorianul era mult mai lent, desi se facea placut mereu prin felul sau de a recupera baloane la mijlocul terenului. Argumentand din postura unui fan declarat al gruparii catalane, insist si cred in posibilitatile enorme de afirmare ale argentinianului, insa daca va avea prestatii nedemne pentru valoarea sa, va fi 100% vina lui, pentru ca nu este tipul de jucator care sa nu ai incredere.

Voi ce parere aveti de incorporarea lui Mascherano? Poate suplini absenta lui Yaya Toure de la mijlocul terenului? Astept parerile voastre aici.Anunțuri

Un gând despre “Dezbatere: Javier Mascherano poate suplini cu brio plecarea lui Yaya Toure?

  1. Mascherano este un jucator fantastic, cu o deposedare dementiala. Dupa parerea mea va cantari foarte mult in privinta unor meciuri decisive. Totusi, imi lipseste foarte mult Yaya Toure, pentru ca m-am atasat foarte mult de acest jucator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s