FC Barcelona vs Sporting Gijon 1-0. ”El Guaje” salveaza situatia.

Catalanii au castigat mai greu decat se asteptau disputa avuta cu gruparea asturiana Sporting Gijon, scor final 1-0. Total neconvingatori, dar decisivi cand a contat, jucatorii blaugrana s-au impus intr-un meci in care n-au stralucit.

Partida incepea sub o nota mult prea slaba pentru standardele impuse de jucatori, vizitatorii fiind foarte preocupati sa inchida jocul incantator de pase al catalanilor, pentru a nu pleca invinsi de pe Camp Nou. Dupa mai multe incercari de a perfora poarta adversa, gazdele au avut prima oportunitate de a inscrie, dar diagonala superba trimisa de catre Gabriel Milito spre Andres Iniesta, nu a putut sa intoarca tabela pentru prima data in acest meci, eroul Spaniei de la CM din Africa de Sud l-a evidentiat pe Cuellar, aflat astazi intr-o postura inedita. Tactica impusa de Manuel Preciado, bazata pe aparare in zona a functionat de minune pentru asturieni, blocand pur si simplu toate intentiile catalanilor de a periclita buturile tanarului Ivan Cuellar. Posesia evidenta a catalanilor nu le-a permis insa sa atace periculos, asta datorita in mare masura lipsei vizibile de clarviziune in joc. Se anunta o partida extrem de dificila, iar Josep Guardiola trebuia neaparat sa schimbe ceva in jocul elevilor sai pentru a castiga astfel un nou meci in campionatul iberic pe teren propriu. Cu toate ca atacau furibund, campionii en-titre ai Spaniei nu se regaseau deloc, fiind pur si simplu pusi in garda de o echipa vizitatoare venita evident sa obtina un rezultat mare pe Camp Nou.

Scorul pauzei ii indemna pe oaspeti sa incerce cumva sa-i surprinda pe catalani printr-un joc ceva mai avansat, dar aceasta noua tactica impusa de catre Manuel Preciado elevilor sai i-a taxat scump. Jucand mult mai aproape de mijlocul terenului, preferand un joc mai la off-side, acestia au fost pedepsiti aspru la doar cateva minute dupa reluare. Ulterior acestei noi tactici impuse in teren de catre Preciado, Guardiola ii introducea pe Gerard Pique si Pedro Rodriguez, chiar inainte ca centralul acestei partide, Paradas Romero sa fluiere inceputul reprizei secunde. Au fost nevoie de 139 minute in total pentru ca FC Barcelona sa sparga gheata in campionatul Spaniei pe teren propriu in acest sezon competitional si cel care a avut sansa de a-si trece numele pe lista marcatorilor a fost David Villa. ”El Guaje” a profitat de o pasa magistrala trimisa de catre Daniel Alves pe culoar si l-a invins pe Cuellar cu un sut puternic la coltul lung. Dupa inscrierea acestui gol venit la doar patru minute de la reluare, catalanii au pus din nou stapanire pe balon, dar n-au mai fost in stare pana la final sa inscrie un nou gol care sa le aduca linistea. Nu a fost tocmai un meci captivant, drept pentru care am considerat ca nu este nevoie pentru a va prezenta o cronica mai ampla bazata pe partida de astazi. S-a vazut evident ca lipsa argentinianului Lionel Messi a dereglat mecanismul impecabil aratat pana acum de catre FC Barcelona.

FC Barcelona: Victor Valdes – Daniel Alves – Carles Puyol ( Gerard Pique, min 45)  – Gabriel Milito – Maxwell  – Sergio Busquets – Andres Iniesta – Seydou Keita ( Pedro Rodriguez, min 45) – Xavi Hernandez – Bojan Krkic ( Javier Mascherano, min 70) – David Villa

Sporting Gijon: Ivan Cuellar – Rafael Sastre –  Alberto Botia – Ivan Hernandez – Jose Angel  – Albert Rivera ( Sergio Alvarez, min 87) – Sergio Matabuena ( Diego Castro, min 57) – Luis Moran – David Barral – Mate Bilic ( Miguel de las Cuevas, min 67)


Un gând despre “FC Barcelona vs Sporting Gijon 1-0. ”El Guaje” salveaza situatia.

  1. Pingback: FC Barcelona vs Sporting Gijon 1-0. ''El Guaje'' salveaza situatia. (via Blogul Suporterilor Catalani) « Goya – Jurnal de pariuri sportive

Lasă un comentariu