Avancronica ultimului act al Supercupei Spaniei

Regal Barcelona este in fata castigarii celui de-al doilea trofeu intern din acest an, dupa ce in urma cu aproximtiv doua saptamani, baietii antrenati de Xavier Pascual au triumfat in Liga Catalana.

Incepand cu ora 20:00, fanii blaugrana vor vedea daca intr-adevar basketbalistii o sa-si adjudece cel de-al doilea trofeu pus in joc. Premisele unei victorii uriase sunt, dar adversarul din final Supercupei Spaniei, Power Electronics Valencia, dispune de jucatori fantastici, care daca ii subestimezi te taxeaxa imediat. Basketbalisti precum Dusko Savanovic, locul patru cu nationala Serbiei la ultima editie a Campionatului Mondial sau Nando de Colo, conducator de joc de nationalitate franceza vor fi gata sa-i doboare pe catalani daca nu vor fi luati serios in seama de catre elevii lui Xavier Pascual.

Seriozitatea a fost unul dintre principalele motive pentru care Regal Barcelona a dispus in semifinala competitiei jucata contra traditionalei rivale ”blanco”, Real Madrid MMT. Bazandu-se pe acest factor determinant in privinta unui meci de basket, Xavier Pascual va fi nevoit sa-si motiveze elevii in asa fel incat greselile individuale sa nu fie o problema in eventualitatea castigarii Supercupei Spaniei. Asturienii au eliminat in faza seminfinalelor gazda acestei intreceri sportive, Caja Laboral. Omul decisiv a fost conducatorul de joc francez Nando de Colo, un real pericol pentru jucatorii blaugrana, pentru ca detine un procedeu tehnic desavarsit cand vine vorba despre patrunderile in caciula adversa.

Va fi un meci in care tactica va predomina, deoarece miza este mult prea mare pentru a permite adversarului sa-si impuna planul impotriva ta. Tocmai de aceea cele doua tabere vor aborda un sistem unic ce consta intr-o pregatire mentala bine pusa la punct, coloborata cu o dorinta enorma de afirmare, care ar conta la fluierul final. Catalanii par avantajati si de public, dupa ce Power Electronics Valencia a eliminat gruparea favorita a locuitorilor din Vitoria, Caja Laboral. Ricky Rubio va fi protagonistul unui inedit duel cu un mai vechi ”prieten” de-al sau. Omar Cook este un basketbalist ce mereu i-a cauzat probleme tanarului conducator de joc iberic, datorita in primul rand vivacitatii sale in duelurile unu la unu cu absolut orice adversar intalnit in cale. Va fi interesant de vazut ce surprize poate aduce agresivitatea acestui jucator provenit din Statele Unite ale Americii.

Lasă un comentariu