Regal Barcelona si-a aparat cu succes Supercupa Spaniei castigata anul trecut

Regal Barcelona a castigat pentru a 3-a oara in istorie, Supercupa Spaniei, dupa ce a dispus de Power Electronics Valencia, scor final 83-63 dupa cele patru sferturi.

Agresivitatea cu care ne-a obisnuit jucatorii blaugrana in semifinala cu rivala traditionala ”blanco” a predominat si in aceasta finala, iar scorul final de 83-63 nu a mirat pe nimeni. Primul sfert a fost la indemana catalanilor, care odata cu trecerea timpului deveneau pur si simplu irezistibili in fata panoului advers, cat mai ales in defensiva, unde persista o incredere demna de mari campioni in tabara campioanei en-titre a EuroLigii. Triplele lui Juan Carlos Navarro si patrunderile superbe ale perechii Ricky Rubio-Victor Sada a consfintat un avantaj enorm luat de Regal Barcelona dupa aproximativ sapte minute scurse, 23-7, timp in care Neven Spahija a cerut de doua ori timp de odihna. Ultima astfel de intrerupere datorata prestantei senzationale a gazdelor acestei finale a fost benefica mai apoi in ultimele trei minute din primul sfert pentru cei echipati intr-un maieu predominand portocaliu. Ajutati de un Jeremy Richardson, Power Electronics Valencia a redus vizibil din diferenta uriasa luata de catalani la doar cinci puncte, 26-21.

In cel de-al doilea sfert regulamentar al partidei, ostilitatile au ramas aceleasi. Regal Barcelona a fost dominanta la ambele capitole in fata adversarilor si au marit substantial diferenta la pauza, undeva pe la 11 puncte mai precis. Prestatia oferita pe parchetul salii Fernando Buesa din orasul Vitoria i-a ajutat pe catalani sa-si mareasca considerabil sansele la castigarea celui de-al treilea astfel de trofeu in vitrina clubului, datorita in mare masura agresivitatii si constantei teribile aratate dincolo de panoul advers, unde reusitele de 3 puncte au cantarit decisiv in luarea unui avantaj enorm la pauza, 40-29, asturienii reusind doar 8 puncte in cel de-al doilea sfert. Prea putin pentru gruparea vizitatoare in conditiile date.

Dupa reluare absolut nimic nu s-a schimbat pe tabela, iar jucatorii celor de la Power Electronics Valencia erau pur si simplu doborati din punct de vedere mental in fata reusitelor aproape perfecte ale catalanilor. Penultimul sfert al partidei a oferit spectatorilor o binemeritata sansa de a vedea la treaba executii remarcabile, atat din caciula adversa cat si dincolo de linia ce depaseste 6 m, 25 cm. Cel care s-a evidentiat foarte mult a fost Juan Carlos Navarro, care prin reusitele sale fabuloase de 3 puncte a oferit colegilor sai linistea deplina de a forta desprinderea finala. Scorul partial de 23-18 castigat in aceste zece minute de catre jucatorii blaugrana aratau inca odata ca au venit in Vitoria pentru a nu lasa loc de relaxare. Tabela arata un scor general de 63-47 si soarta finalei era in mare parte decisa.

In ultimul sfert, asturienii au incercat cumva sa-si valorifice apararea buna inscriind prin Dusko Savanovic, Rafa Martinez sau Nando de Colo, cosuri de 3 puncte care sa prelungeasca si mai mult dramatismul, asta dupa ce in celelalte sferturi au fost dominati la toate capitolele. Socoteala din sala nu s-a potrivit deloc cu prestatia de pe parchet, basketbalistii catalani fiind de neoprit in perspectiva lor de a-si trece in palmares un nou trofeu intern, care sa arate tuturor cine domina cu adevarat basketul masculin in Spania. Fluierul final a declansat fiesta in tabara catalanilor si Juan Carlos Navarro, cu cele 22 de puncte reusite, a fost desemnat din nou cel mai bun jucator al acestei intreceri ce aduna cele mai bune patru grupari profesioniste din basketul profesionist iberic, dupa ce sezonul precedent a primit aceeasi distinctie personala.

Regal Barcelona 83

Juan Carlos Navarro 22 puncte
Pete Mickael 17 puncte
Boniface N’Dong 13 puncte
Gianluca Basile 12 puncte
Fran Vazquez 6 puncte
Terence Morris 5 puncte
Roger Grimau 4 puncte
Ricky Rubio 2 puncte
Kosta Perovic 1 punct
Victor Sada 1 punct

Power Electronics Valencia 63

Dusko Savanovic 16 puncte
Serhyi Lishczuk 11 puncte
Jeremy Richardson 10 puncte
Bruno Sundov 9 puncte
Victor Claver 8 puncte
Nando de Colo 4 puncte
Rafael Martinez 4 puncte
Omar Cook 1 punct


Reclame

Un gând despre “Regal Barcelona si-a aparat cu succes Supercupa Spaniei castigata anul trecut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s