Nolito-Soriano, conexiunea letala

In acest inceput de sezon in Liga Adelante, elevii antrenati de Luis Enrique au obtinut pana acum 5 victorii si au fost infranti in alte doua randuri, ceea ce i-au plasat pe prima treapta sub podiumul alcatuit din 3 echipe, reusind sa stranga pana acum 15 puncte.

In cele sapte etape scurse din cea de-a doua divizie ca importanta din fotbalul iberic, micii canterani au oferit fanilor meciuri remarcabile, pentru care pozitia a 4-a din clasament nu este obtinuta la voia intamplarii. Pustii au avut de confruntat pana acum grupari care au incercat din greu moralul lor, majoritatea dintre ei fiind debutanti in aceasta divizie spaniola. Asadar, intervine o mica teama pentru care poti trece peste doar daca esti pus foarte bine la punct cu capacitatea ta psihica, iar acest lucru nu a fost un secret pentru jucatorii blaugrana in acest sezon. Colectivul este foarte important acum, odata cu modernizarea aceasta venita peste noapte in sportul rege. Luis Enrique, un adevarat psiholog pentru acesti tineri fotbalisti a avut meritul nespus de a-i face sa inteleaga sa evolueze fara presiune, stiind ca rezultatele vor veni apoi de la sine.

In componenta catalanilor se afla fotbalisti foarte tehnici si chiar daca media de varsta a lotului nu depaseste 23 de ani, s-au afirmat pe plan intern pana acum prin devotamentul aratat pe gazon, indiferent de ocazia intalnita. Doi jucatori din aceasta generatie fantastica au meritul pozitiei ocupate in clasament de catre Barça Athletic. Manuel Agudo, alintat Nolito si Jonathan Soriano sunt protagonistii inceputului bun de sezon. Cei doi oameni din avanposturi au fost letali in atac, acolo unde au reusit impreuna sa-si treaca numele pe lista marcatorilor de 7 ori, din cele 11 goluri inscrise. Meciurile fabuloase facute de acest cuplu de temut l-a obligat pe Josep Guardiola sa-l cheme in cadrul primei echipe pe Nolito, pentru simplul fapt ca a demonstrat pana acum o forma de invidiat, avand rolul servantului pentru colegul sau Jonathan Soriano si cand era cazul a inscris goluri foarte importante.

Nolito este un fotbalist cu o tehnica desavarsita si din acest punct de vedere reprezinta un castig enorm pentru Luis Enrique si il poate determina pe Josep Guardiola sa-l cheme in continuare la prima echipa. De altfel, ambitia sa a contat in luarea pentru Pep si astfel l-a convocat pentru meciul cu RCD Mallorca din etapa a-6-a din Primera Division, acolo unde a debutat si a fost foarte periculos in atac. Datorita in special seriozitatii cu care trateaza absolut orice intalnire cu adversarii, Manuel Agudo este privit de mai tinerii sai colegi un model de urmat. Sclipirea aratata pe gazon pana acum a contat pentru Jonathan Soriano in avanposturi, unde fostul jucator al concitadinei Espanyol, este principalul marcator al echipei, avand 4 reusite pana acum. Cele doua infrangeri au fost in mare masura datorita neimplicarii destul suficient din partea ambilor, fiind supravegheati exemplar de catre oponenti, motiv pentru care meciul cu CD Cartagena incheiat 5-1 si cel contra echipei CF Cordoba, 2-0, au fost semne clare al lipsei inspiratiei. De notat ca ambele partide s-au disputat in deplasare, acolo unde Barça Athletic a cunoscut gustul victoriei doar de o singura data, chiar in prima etapa invingand pe Celta Vigo, ocupanta primei pozitii in Liga Adelante.

Reclame

Un gând despre “Nolito-Soriano, conexiunea letala

  1. Pingback: Blogul Suporterilor Catalani implineste astazi un an de la aparitie | Blogul Suporterilor Catalani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s