Sir Bobby Robson, cavalerul sportului rege

Sir Bobby Robson a lasat in urma multe lacrimi pentru toti microbistii adevarati cand in vara anului trecut nemilosul cancer i-a stopat existenta la 76 de ani.

Pentru mine a fost o veste socanta care m-a cutremurat definitiv si nici in ziua de astazi nu-mi scot din minte desele partide spectaculoase facute de FC Barcelona, cat timp Sir Bobby Robson conducea destinele ei si o facea cu succes. M-am simtit saptamani bune foarte deprimat, desi imi ascundeam aparentele in fata tuturor, incercand sa zambesc tot timpul asupra deselor probleme din viata mea privata. Simteam in multe ocazii nevoia unei provocari care sa-mi scoata definitiv din minte chipul si asemanarea marelui tehnician englez. Dupa multe luni in care lipsa evidenta de concentrare ma chinuia, am reusit sa ies triumfator si am devenit un personaj respectat in cadrul locului de munca unde astazi imi castig painea.

Acum cand am simtit cu totii ca nu se mai afla printre noi, a devenit pentru foarte multi patimasi un motiv trist si agasant. Cel putin pentru cei care intr-adevar il cunosc pe Bobby Robson, situatia pierderii sale este cat se poate de dureroasa. Cu greu poti trece peste imaginele incredibile care le-a lasat in spate acest mare personaj din istoria fotbalului. Prin respectul reciproc si motivatia acordata mentorilor sai, astazi Sir Bobby Robson a influentat foarte multi manageri, pentru care merita cu varf si indesat toate multumirile posibile. Chiar daca nu se mai afla printre noi de foarte mult timp, domnia sa este amintit la tot pasul de catre foarte multi tehnicieni, drept pentru care a ramas un exemplu fidel in ceea ce priveste loialitatea si profesionalismul de care a dat dovada de-a lungul anilor. Prima impresie mereu a contat pentru reputatul tehnician englez, pentru ca s-a axat intotdeauna pe niste principii intelese doar de catre domnia sa. Aceste principii personale l-au caracterizat drept un antrenor cu o personalitate enorma si astazi reprezinta un model de urmat pentru absolut oricine doreste sa se apuce de aceasta meserie care implica foarte multa tensiune, dar in acelasi timp pasiune.

Suferea enorm cand nu avea la dispozitie fotbalisti sa-i antreneze pentru a ajunge spre marea performanta. Iesirea din lumea fotbalului i-a fost fatala intr-o oarecare masura. Chiar daca s-a zvonit ca tensiunea acumulata de-a lungul anilor pe banca tehnica a fost un motiv pentru care a cedat luptei impotriva cancerului, Sir Bobby Robson nu a putut exista fara fotbal. A fost un microb dobandit inca din tinerete cand era un fotbalist respectat in Marea Britanie. Majoritatea au comentat disparitia sa in termeni foarte laudativi, lasand deoparte ranchiuna cu care era tratat in trecut de jurnalisti. Afirmarile lor conform carora Sir Bobby Robson trebuia sa continue impresionanta cariera manageriala pentru a ramane in continuare sanatos au fost de prisos. De abia acum putem observa si intelege perfect cum sportul rege il mentinea in viata pe unul dintre cei mai respectati tehnicieni britanici din istorie. Regimul la care era supus in timpul tratamentului de combatere al cancerului il afecta vizibil, deoarece nu simtea in adancul sufletului sau mirosul captivant care ti-l oferea acest unic sport colectiv.

 

12 gânduri despre “Sir Bobby Robson, cavalerul sportului rege

  1. Pingback: Tweets that mention Sir Bobby Robson, cavalerul sportului rege | Blogul Suporterilor Catalani -- Topsy.com

  2. Intr-adevar, un „SIR”… Regina i-a acordat titlul binemeritat, si e poate un simbol al cavalerismului si onoarei, mai rar intalnit in ziua de azi, deopotriva intre antrenori sau jucatori. RIP, Sir Bobby! We’ll always keep you in our hearts!

  3. Pingback: Blogul Suporterilor Catalani implineste astazi un an de la aparitie | Blogul Suporterilor Catalani

  4. Pingback: Tribut inegalabilului Sir Bobby Robson | Blogul Suporterilor Catalani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s