Regal Barcelona s-a calificat in cea de-a doua faza a grupelor din Euroliga

Regal Barcelona si-a asigurat un loc in urmatoarea faza a competitiei supreme din cadrul basketului profesionist european, Euroliga. Catalanii au invins gruparea franceza CB Cholet, scor final 76-62 si astfel s-au calificat in Top 16.

Elevii lui Xavier Pascual incepeau aceasta partida fara trei basketbalisti esentiali in cucerirea trofeelor sezonul preedent, Pete Mickael, Gianluca Basile si Juan Carlos Navarro, toti acuzand accidentari. Chiar si in aceste conditii, catalanii au fost de departe cei mai buni si victoria nu a stat nicio secunda sub semnul indoielii. Gazdele incepeau neconvingator aceasta intalnire si francezii au fost pentru 10 minute aproape de basketbalistii blaugrana. In cel de-al doilea sfert totul s-a decis in favoarea celor care imbraca maieul cu dungi ros-albastre. Au inceput sa devina mult mai agresivi in defensiva si acest lucru le-a permis sa conduca la pauza cu un avantaj enorm de 16 puncte, 44-28. Erazem Lorbek si Fran Vazquez au fost principalii realizatori in aceasta diferenta aratata pe tabela de marcaj din sala Palau Blaugrana, arena ce va gazdui Final Four, intalnire intre cele mai bune 4 grupari din Euroliga.

Dupa pauza nu s-a schimbat absolut nimic. La carma partidei au fost tot cei echipati in ros-albastru si de aceasta data cel care a fost la inaltimea asteptarilor este cel mai inalt basketbalit din cadrul lotului condus de Xavier Pascual. Pivotul de origine sarba Kosta Perovic a atras multe priviri din partea spectatorilor si datorita faptului ca a primit indelung incurajari frenetice din partea fanilor, a devenit principalul marcator al echipei in succesul cu CB Cholet, scor final 76-62. Cele 13 puncte acumulate azi-noapte reprezinta punctajul cel mai mare atins pana acum de cel care a venit in aceasta vara liber de contract de la Power Electronics Valencia. Vizitatorii si-au incercat norocul de la aruncarile de 3 puncte in multe dintre ocaziile in care au initiat atacuri spre panoul advers, insa lipsa evidenta de precizie sau mai bine zis apararea bine pozitionata pe teren a catalanilor le-a complicat misiunea, iar scorul final aratat pe tabela este pe deplin justificat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s