Espanyol Barcelona vs FC Barcelona 1-5. Demonstratia de fotbal spectaculos continua!

FC Barcelona a reusit o noua victorie remarcabila in Primera Division, 5-1 contra concitadinei RCD Espanyol.

Fata de sezonul precedent elevii lui Josep Guardiola au venit cu lectia invatata si nu le-au permis deloc adversarilor sa pericliteze buturile lui Victor Valdes. Daca in campania castigatoare de anul trecut Espanyol le-a dat emotii mari catalanilor cu 5 etape inainte de finalul campionatului scotand un rezultat de egalitate,0-0, acum totul a fost o simpla formalitate pentru Messi & co . Primul sut pe spatiul portii a fost expediat de catre argentinianul Osvaldo, fost atacant la AC Fiorentina. De aici initiativa a apartinut in totalitate vizitatorilor, care printr-un joc excelent de pase i-au exasperat pur si simplu pe spectatori. Liniile destul de avansate in jumatatea gazdelor le-a permis oaspetilor sa aibe prima ocazie mare in acest derby local.

Recuperand o minge la mijlocul terenului Daniel Alves a patruns nestingherit spre buturile aparate de Idriss Kameni, insa in loc sa incerce sutul decisiv i-a pasat lui Messi, care nu s-a asteptat deloc sa primeasca sansa de a inscrie un nou gol in actuala stagiune competitionala. Dupa alte oportunitati ratate, FC Barcelona deschide scorul in minutul 20. Aceasta reusita a produs rumoare pe Cornella El-Prat din cauza a unui presupus fault grosolan facut de catre Pique asupra lui Marc Callejon. Practic actiunea a pornit de acolo, iar gazdele s-au oprit pentru cateva momente din alergat, totul pentru ca adversarii sa trimita balonul in afara terenului. Campionii en-titre au considerat ca jucatorul celor de la Espanyol se preface si au continuat jocul. Ajuns in postura de pasator decisiv, Lionel Messi il pune intr-o cursa impecabila pe Pedro Rodriguez si acesta nu-l iarta deloc pe Kameni.

Dupa inca 10 minute scurse din aceasta partida, FC Barcelona isi mareste avantajul pe tabela de marcaj. Succesiunea letala de pase pornita din jumatatea proprie i-a pus in garda pe cei porecliti ” pericos ” si odata ajunsi cu mingea in careul aparat de camerunezul Kameni, situatia cunostea periculozitate in tabara elevilor antrenati de argentinianul Mauricio Pochetino. In cele din urma dupa patrunderi si pase furnizate printre aparatorii adversi, balonul ajunge la picioare lui Xavi care in prima faza a incercat pasa decisiva spre Messi, dar la a doua tentativa il invinge pe portarul advers cu un voleu bine plasat la coltul lung. Acest gol venit in minutul 30 a insemnat practic o noua victorie trecuta in contul catalanilor si doar problema scorului era cea care ii preocupa indeosebi pe acesti maestrii emeriti ai balonului rotund.

Cele doua tabere au intrat la vestiare si tehnicienii erau pusi in situatia de a mentine calmul ridicat in asa fel incat obiectivul propus sa devina ulterior certitudine, indiferent de situatie. Cei care au iesit mai dornici sa faca spectacol au fost si de aceasta data fotbalistii ocupantei pozitiei de lider in Primera Division. Decisi sa arate tuturor ca trebuie catalogati ca fiind echipa momentului in Europa, vizitatorii au pus in aplicare planul ” malefic ” de a intrista un stadion intreg. Au trecut doar un sfert de ora regulamentar din repriza secunda si FC Barcelona inscrie pentru a 3-a oara in acest meci. Pedro Rodriguez profita la maximum de o respingere greoaie a lui Kameni in urma sutului bine plasat expediat de Messi si in minutul 60 tabela arata un neverosimil 3-0.

La acest scor mai mult decat deranjant pentru public, suporterii concitadinei din oras au fost redusi la tacere, insa nu pentru mult timp. Oaspetii se descopera lamentabil in defensiva si Jesus Datolo ofera pasa in adancime lui Osvaldo si acesta sprinteaza decisiv pe langa Puyol si inscrie golul consolarii pentru RCD Espanyol. Victor Valdes a fost nevoit astfel sa scoata balonul din propria lui plasa pentru prima data dupa aproximativ 603 minute fara sa primeasca vreun gol. Ultima data cei care l-au invins pe actualul detinator al trofeului Zamora erau cei de la Villareal, cand brazilianul Nilmar a restabilit egalitatea pe Camp Nou. Totodata acest moment nefericit nu prea i-a convenit lui Valdes si acesta i-a cerut socoteala minute intregi lui Puyol si Pique pentru ca l-au lasat liber pe argentinianul Osvaldo. Tribunele incepeau sa spere la o revenire a favoritilor, insa cand se asteptau mai putin sa primeasca un nou gol din partea vizitatorilor, tocmai atunci s-au recunoscut invinsi definitiv.

Un atac bine construit de perechea Xavi-Iniesta a adus balonul in apropierea celor 30 m de buturile lui Kameni si de acolo Messi a pasat inca odata decisiv spre David Villa, care s-a achitat perfect de sarcini si l-a invins pe nefericitul goalkeeper de origine cameruneza. Nu avea sa fie ultimul gol al serii, pentru ca acelasi Villa si-a desavarsit opera inca odata. Prin minutul 85 suporterii celor de la Espanyol au indurat cu greu reusita campionului european si mondial en-titre. Dupa acest joc catalanii vor avea sarbatori fericite in ceea ce priveste pozitia de lider ocupata in prezent si asteapta o favoare din partea celor de la FC Sevilla in duelul cu Real Madrid pentru ca avansul de 5 puncte intre cele doua mari rivale sa fie mentinut, daca nu chiar redus la doar 4 puncte.

RCD Espanyol: Kameni – Chica (min 64. Jordi Amat)- Forlin – Victor Ruiz – Didac Vila (min 80. David Garcia) – Raul Baena – Javier Marquez – Marc Callejon – Joan Verdu – Luis Garcia (min 62. Jesus Datolo) – Osvaldo

FC Barcelona: Victor Valdes – Daniel Alves – Carles Puyol – Gerard Pique – Eric Abidal – Sergio Busquets (min 78. Javier Mascherano) – Andres Iniesta (min 85. Seydou Keita) – Xavi Hernandez  David Villa – Lionel Messi – Pedro Rodriguez ( min 88. Bojan Krkic)


Un gând despre “Espanyol Barcelona vs FC Barcelona 1-5. Demonstratia de fotbal spectaculos continua!

  1. Uluitor joaca aceasta echipa extraterestra. Am vazut meciul doar de prin minutul 55, scorul era deja 2-0 si nu-mi venea sa cred, cu cate lejeritate si concetrare in acelasi timp joaca Messi, Xabi, Pedro, Iniesta sau Villa si toti ceilalti. Jocul Barcei e ca un poem scris pentru nemurire…

Lasă un comentariu