Regal Barcelona vs Maccabi Tel-Aviv 81-71. Triumf de mare caracter al catalanilor!

Regal Barcelona a inceput cu dreptul cea de-a doua faza a grupelor din cadrul EuroLigii la basket masculin, invingand pe teren propriu gruparea israeliana Maccabi Tel-Aviv, scor final 81-71.

Aproximativ 6.500 de spectatori au asistat in Palau Blaugrana la un nou succes al favoritilor. Impinsi frenetic de la spate, elevii lui Xavier Pascual si-au multumit pe deplin suporterii, reusind sa stopeze seria interminabila de succesuri avute de Maccabi Tel-Aviv, singura formatie care a ajuns in Top 16 fara sa cunoasca gustul dureros al infrangerii. Inca din primul sfert, Regal Barcelona avea sa demonstreze potentialul urias in fata unor adversari dificili. Juan Carlos Navarro a fost omul responsabil cu spectacolul de pe parchet si a avut destule oportunitati sa-si conduca magnific coechipierii spre un inceput pozitiv. Primele zece minute regulamentare ale intalnirii de azi-noapte au fost extrem de echilibrate, asta pana cand israelienii au fost nevoiti sa ceara timp de odihna, intrucat erau depasiti la toate capitolele de catalani, iar rezultatul era unul negativ, 17-7. In cele patru minute ramase, vizitatorii au avut ceva de demonstrat oponentilor sai si au redus simtitor din diferenta uriasa de 10 puncte, 21-16. Dupa aceasta incercare disperata de a tine ritmul atat cu publicul, care era ostil oaspetilor, cat si impotriva adversarilor, Maccabi Tel-Aviv a fost in cel de-al doilea sfert, stapana pe situatie si le-a transmis un mesaj gazdelor. Jeremy Pargo si Hendrix au fost basketbalistii care au redat increderea necesara colegilor sai sa revina in meci si totodata sa fie in postura celor care conduc ostilitatile pe parchet. Scorul avea sa devina 28-27 pentru jucatorii din ”tara sfanta” , insa in acelasi timp i-au pus intr-o situatie alarmanta pe catalani, ceea ce i-a facut sa devina mult mai atenti asupra vizitatorilor. Acelasi conducator de joc impecabil ce Juan Carlos Navarro a tinut sa opreasca entuziasmul de nedescris din tabara israelienilor si le-a aratat personal cine este seful in Barcelona.

Echilibrul evident intre cele doua tabere a facut ca eventualul avantaj luat de cineva anume sa fie foarte mic in comparatie cu ceea ce s-a jucat intr-adevar in Palau Blaugrana. Au existat momente in care cei implicati in aceasta disputa au avut parte de agresivitate nedorita, fiind pusi in situatia de a incerca tot posibilul sa incline definitiv balanta catre atingerea obiectivului propus, victoria. Dupa pauza regulamentara de 15 minute, atat ibericii cat si israelienii au cedat fizic, dar cei intrati in locul titularilor au captat toata atentia publicului blaugrana, care a aplaudat permanent tentativele reusite ale unor jucatori precum Terence Morris, Kosta Perovic, Roger Grimau sau Jaka Lakovic. In tabara vizitatoare nu a existat cineva capabil sa reduca evidenta lipsa de agresivitate necesara in defensiva, acolo unde s-a facut diferenta in favoarea catalanilor. Oaspetii au incercat din rasputeri sa revina in joc prin aruncarile de 3 pct, insa precizia a lipsit cu desavarsire si astfel au cedat initiativa adversarilor si basketbalisti precum Alan Anderson, fost la Maccabi, sau Juan Carlos Navarro, n-au ratat ocazia sa fie principalii realizatori ai unui succes colectiv de mare caracter, 81-71. Aceasta diferenta uriasa survenita la final a fost posibila doar datorita concentrarii ridicate ai elevilor celui mai tanar tehnician din istoria EuroLigii care triumfa in aceasta competitie, Xavier Pascual.

Regal Barcelona (21+20+22+18) Juan Carlos Navarro 24 pct, Alan Anderson 16 pct, Kosta Perovic 12 pct, Terence Morris 11 pct, Fran Vazquez 10 pct, Jaka Lakovic 3 pct, Erazem Lorbek 2 pct, Roger Grimau 2 pct, Ricky Rubio 1 pct .

Maccabi Tel-Aviv (16+21+16+18) Richard Hendrix 13 pct, Doron Perkins 13 pct, Sofoklis Shortshianidis 12 pct, Jeremy Pargo 9 pct, Guy Pnini 7 pct, Lior Elyahu 6 pct, Chuck Eidson 4 pct, Tal Burnstein 4 pct, David Blu 3 pct .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s