Magicianul blaugrana

FC Barcelona este in mare sarbatoare astazi, intrucat unul dintre simbolurile prezentului isi schimba prefixul din nou. Despre cine este vorba, veti afla in randurile de mai jos.

Parca imi amintesc si acum momentul debutului in tricoul blaugrana al celui care incanta asistenta catalana indiferent de consecintele intalnite mai apoi in cale. Se intampla in urma cu mai bine de un deceniu intr-o zi splendida de 18 august 1998. Cand l-am observat cu cata usurinta paseaza si isi dezvolta jocul mi-am dat seama ca in viitorii ani vom avea de-a face cu un maestru in ceea ce priveste continuitatea spectacolului pus in practica de filosofia inestimabila detinuta de FC Barcelona, inceputa de inventatorii fotbalului total, batavii. Ulterior celelalte debuturi n-au mai avut acelasi farmec pentru mine, deoarece calitatile inzestrate fotbalistului in speta, atinsesera perfectiunea dorita si astfel teama mea disparea automat stiind ca eventualele aplauze indreptate spre el veneau de la sine.

Asa am putut admira indeaproape mai bine de un deceniu, un fenomen in arta fotbalului din prezent. Un mare campion se observa din absolut toate unghiurile posibile si daca intr-adevar nu pacalesti sportul rege, intri intr-o categorie selecta in ceea ce priveste idolatrizarea si cum a continuat pe aceeasi linie ascendenta, a devenit un ambasador dedicat 100% meseriei sale. Invatamintele din cadrul celebrei academii La Masia l-au pus intr-o postura putin neobisnuita, pentru ca era destul de tanar pe atunci si nu avea taria de caracter din prezent pentru a multumi milioane de fani care-i are FC Barcelona. Presiunea se putea observa indelung pe chipul sau, dar fiind mai mereu in atentia unor legende precum Josep Guardiola sau Rivaldo, sarbatoritul nostru de astazi avea sa cunoasca motivele pentru care este respectat acum.

Intotdeauna povetele celor mari ating punctul sensibil in cele mai multe cazuri, iar daca nu devii cooperant in astfel de momente, risti sa calci in cealalta extremitate din viata ta privata. Cum un mare campion stie pasii corespunzatori in privinta atingerii obiectivului personal, Xavi Hernandez a atins oarecum perfectiunea letala, multumind tuturor celor care au avut incredere enorma in posibilitatile sale de a-si dezvolta cariera in fotbalul european si mondial. Nu cred sa existe vreun microbist care sa nu-i agreeze deloc prestatiile prestate pe gazon, fie ca vorbim aici de Camp Nou sau oricare alta arena unde si-a aratat pe deplin caracterul care l-a facut sa debuteze la un club atat de puternic in domeniu precum este FC Barcelona. Nu vreau sa par enervant pentru ceilalti care au diverse simpatii, dar daca exista cineva anume sa apere oarecum interesele lui Xavi, eu ma pot considera in masura sa fiu pus in aceasta situatie.

Ma consider un fan dedicat acestei echipe inca din 1994 si automat am intrat intr-o lume din care cu siguranta nu pot iesi decat atunci cand soarta va interveni asupra mea in totalitate. Lasand deoparte aceste afirmatii contradictorii le-as zice, ii urez viata prospera si lipsita de griji celui ce ne-a incatat pe majoritatea dintre noi in tot acest timp. Xavi atinge borna 31 si se apropie momentul in care la randul sau trebuie sa ofere sfaturi celor care vin din urma pentru a deveni placut de fanii blaugrana, iar mai apoi sa-i fie dedicate 100% diferite  aparitii in tot ceea ce inseamna cultura, deoarece personajul Xavi Hernandez indeamna  catre  cultura, privind realizarile personale desavarsite demne de un profesionalism apreciabil. La Multi Ani, magicianule.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s