Regal Barcelona a obtinut cea de-a 30-a victorie a sezonului

Regal Barcelona a avut de infruntat ostilitatea publicului sloven din Ljubljana, insa cu multa tarie de caracter din partea elevilor lui Xavier Pascual, catalanii au obtinut o victorie dramatica, 68-67.

Partida incepea extraordinar pentru vizitatori. Dupa numai 5 minute scurse din cadrul primului sfert regulamentar al disputei, Regal Barcelona conducea cu un neverosimil 15-4, motiv pentru care tehnicianul gazdelor a simtit nevoia unei pauze sa-si puna elevii in tema pentru urmatoarele minute. Ideile tactice le-au priit de minune slovenilor si in celelalte cinci minute au redus senzational deficitul rarisim la acest nivel, unde echilibrul valoric este demn de apreciat. Catalanii au reusit de atunci doar 4 puncte, fata de cele 7 ale adversarilor, astfel ca scorul dupa terminarea primului sfert devenea 11-19 pentru actuala detinatoare a EuroLigii. Ca de obicei, cel care a oferit spectacol intregii sale a fost Juan Carlos Navarro, basketbalistul care a atins perfectiunea necesara garantarii castigarii trofeelor. Aruncarile decisive de 3 pct i-a facut pe sloveni sa-si dezvolte oarecum jocul si pana la fluierul final am avut de-a face cu un adevarat regal basketbalistic, totul fiind pe placul celor aproximativ 10.000 de sustinatori ai gruparii Olimpija Ljubljana, campioana in exercitiu din Slovenia.

Favoritii lor i-au pus intr-o situatie neobisnuita pe catalani, mai ales in sfertul al 3-lea, cel dupa iesirea de la vestiare. Pana atunci, situatia era cat se poate de favorabila  oaspetilor, 36-26. Ei bine, slovenii au iesit mult mai montati sa produca surpriza de la cabine si le-au oferit oponentilor motive intemeiate sa-si revina complet din acest soc, astfel totul ar deveni o simpla formalitate pentru Olimpija Ljubljana. La un moment dat, slovenii au recuperat incredibil diferenta de 10 puncte si au condus pe tabela cu patru puncte, 59-55. A fost momentul cererii unui timp de odihna, necesar in astfel de conditii. Xavier Pascual le-a explicat elevilor sai ca este momentul unei defensive agresive care sa-i scoata din ritm pe adversari. Povetele celui mai tanar castigator al EuroLigii au fost  ascultate pe deplin de catalani si cand mai erau exact trei minute si jumatate, tabela de pe celebra Arena Stozice arata 66-61 pentru Regal Barcelona. A fost nevoie la acest scor de interventia tehnicianului gazdelor, domnul Jure Zdovc. Pana la final dramatismul a fost senzational si cel care a adus victoria catalanilor a fost Juan Carlos Navarro, basketbalist care a terminat partida avand trecute in contul personal, numai putin de 27 puncte.

Olimpija Ljubljana (11+15+28+13) Kenny Gregory 14 pct, Giorgi Shermandini 14 pct, Goran Jagodnik, 12 pct, Damyr Markota 10 pct, Vlado Ilievski 8 pct, Kevin Pinkney 5 pct, Saso Ozbolt 4 pct.

Regal Barcelona (19+17+16+16) Juan Carlos Navarro 27 pct, Erazem Lorbek 12 pct, Roger Grimau 11 pct, Ricky Rubio 6 pct, Kosta Perovic 5 pct, Alan Anderson 5 pct, Fran Vazquez 2 pct.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s