Regal Barcelona se mentine pe prima pozitie in Liga ACB

Regal Barcelona s-a razbunat cu varf si indesat pe CAI Zaragoza,  echipa care a administrat catalanilor prima infrangere din Liga ACB. Catalanii s-au impus cu 87-67.

Gazdele incepeau aceasta partida cu gandul spre ultima intalnire intre cele doua echipe, una in care i-a gasit pe ocupantii pozitiei a 13-a, victoriosi. De aceasta data, soarta n-a mai fost de partea elevilor lui Jose Luis Abos. Vizitatorii au venit in orasul din provincia Aragon mult mai stapani pe situatie, dorind sa aplice binecunoscuta tactica a revansei personale si acest lucru a fost pe deplin finalizat in cele patru sferturi regulamentare ale disputei cu numarul 21 din Liga ACB. Primele zece minute le-a apartinut gazdelor, deoarece fanaticii sustinatori aflati in arena Principelui Felipe au creat o atmosfera neprielnica oricarui adversar posibil, dar dupa scurgerea acestor minute, situatia s-a indreptat favorabil catre Regal Barcelona. Precizia aruncarilor de 3 puncte a mers intr-o singura directie, iar CAI Zaragoza a fost nevoita sa asiste la un nou regal basketbalistic de toata frumusetea.

Vizibil mai concentrati decat in alte meciuri, catalanii nu le-au lasat absolut nicio sansa adversarilor, devenind calmi in momentele cheie ale intalnirii. Prestatia avuta atat din punct de vedere al defensivei, care de altfel a fost senzationala, cat si din privinta ofensivei totale, a amintit fanilor sai ca in momentul intrarii intr-o stare de spirit propice obtinerii victoriei, catalanii sunt de neoprit. Asa s-a intamplat si dupa trecerea pranzului in Zaragoza. Demonstratia remarcabila de precizie dincolo de panoul advers din partea tuturor celor angrenati in aceasta disputa a fost principala cauza pentru care Regal Barcelona s-a intors invingatoare. Lipsa evidenta de echilibru care despartea cele doua tabere s-a simtit vizibil dupa mai multe cosuri consecutive introduse cu precizie de unii precum Terence Morris, Jaka Lakovic, Juan Carlos Navarro, Alan Anderson sau Joe Ingles, toti demonstrand mult potential in situatii critice, nedemne de standardul impus de aceasta echipa realmente incantatoare. Scorul final de 87-67 a fost obtinut prin multa munca si spirit de sacrificiu total, iar Xavier Pascual nu poate decat sa fie multumit de aceasta atitudine.

CAI Zaragoza (21+15+11+20) Paolo Quinteros 26 puncte, Rafael Hettsheimer 19 puncte, Adam Chubb 8 puncte, Pablo Aguilar 7 puncte, David Barlow 4 puncte, Chad Toppert 3 puncte.

Regal Barcelona (16+28+17+26) Alan Anderson 15 puncte, Terence Morris 11 puncte, Erazem Lorbek 10 puncte, Juan Carlos Navarro 9 puncte, Joe Ingles 9 puncte, Victor Sada 9 puncte, Jaka Lakovic 7 puncte,  Boniface N’Dong 7 puncte, Fran Vazquez 5 puncte, Ricky Rubio 5 puncte.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s