FC Barcelona pastreaza avantajul de 8 puncte in fata marilor rivali blanco

FC Barcelona a reusit o noua victorie in Primera Division, mentinand astfel avansul de 8 puncte fata de marea rivala Real Madrid cu exact o saptamana inainte de marele El Clasico.

Catalanii intalneau gruparea care a incasat numai putin de 8 goluri in tur, UD Almeria. De aceasta data andaluzii au fost mult mai atenti decat in precedentul meci, ceea ce i-a pus intr-o situatie dificila pe gazde. Ocaziile n-au mai fost atat de clare si totul s-a pus pe seama oboselii acumulate dupa partida fantastica reusita in dauna gruparii ucrainiene Shakhtar Donetsk din cadrul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor. Linia defensiva conceputa de domnul Olabe, instalat chiar in ziua meciului in functia de antrenor al andaluzilor, a stopat multe tentative de periclitare al buturilor aparate de Diego Alves si acest lucru a produs descatusarea sufleteasca in tabara vizitatorilor. Campionii en-titre din Spania si-au creat ocazii, dar n-au fost atat de periculoase incat sa-i penalizeze drastic pe oaspeti pentru tactica miseleasca aplicata pe gazon.

Intrarea la cabine putea deveni esentiala in perspectiva abordarii reprizei secunde, totul pentru a sterge cu buretele primele 45 de minute regulamentare care au fost mult sub asteptarile publicului. Stupoare insa, deoarece UD Almeria deschide scorul dupa doar patru minute scurse din repriza secunda. Bernardello recupereaza o minge pe banda dreapta din piciorul lui Iniesta, patrunde nestingherit in zona libera si ii paseaza argentinianului Pablo Piatti si acesta trimite pasa decisiva spre Corona, care nu-l iarta din apropiere pe Pinto. Acest gol a amutit complet Camp Nou, dar entuziasmul ocupantilor pozitiei a 17-a in clasament a durat foarte putin. In minutul 53, ” El Guaje” porneste intr-o actiune caracteristica , profitand de spatiul liber lasat de fundasi si obtine o lovitura de pedeapsa, spre mahnirea bancii tehnice al adversarilor care s-au simtit furati pe fata de decizia arbitrului.

Leo Messi reuseste sa-l execute pe Diego Alves, punand capat unei serii de nereusite. FC Barcelona a continuat sa preseze incontinuu pana cand tabela urma sa fie modificata iarasi. Guardiola l-a schimbat pe Milito cu Pedro Rodriguez, totul pentru a forta victoria. Pedrito si-a facut simtita prezenta pe gazon, dar nesansa a facut ca fotbalistul originar din insulele Canare sa-l evidentieze pe goalkeeperul advers. Dupa indelungi ocazii esuate lamentabil, Messi centreaza din corner pentru o lovitura bine plasata de cap al tanarului Thiago Alcantara si astfel catalanii erau complet stapani pe situatie si avantajul de 8 puncte fata de Real Madrid ramanea inaintea marelui El Clasico de saptamana viitoare. In primul minut de prelungire, Messi isi completeaza seara fantastica cu un nou gol stagional, profitand de pasa in adancime degajata de Seydou Keita si mai ales, indecizia fundasului central.

Aceasta reusita a consfiintit victoria si astfel prima pozitie este complet asigurata, nedandu-le deloc sperante rivalilor la titlu. De asemenea, Messi si-a egalat performanta precedenta de 47 goluri inscrise in toate competitiile pentru Barcelona si are aproximativ zece meciuri la dispozitie pentru a dobori un nou record. Cea mai proasta veste a serii a fost de departe cartonasul galben incasat de Mascherano, ceea ce-l face automat sa nu intre in calcule pentru El Clasico, intrucat a ajuns la cel de-al cincilea cartonas incasat in actuala stagiune competitionala. Celalalt jucator aflat in pericol era Messi, dar sansa a facut ca micutul argentinian sa nu-i ofere prilejul arbitrului sa-i acorde galbenul care-l scotea automat din participarea in cel mai spectaculos derby al Planetei.

Lasă un comentariu