Regal Barcelona a patruns in finala campionatului spaniol

In jurul miezului noptii al zilei de 1 iunie 2011, Regal Barcelona a obtinut ultima victorie necesara patrunderii in finala campionatului spaniol. Catalanii au invins inca detinatoarea Ligii ACB, Caja Laboral, scor final 71-61.

Partida in sine nu a fost extraordinara, mai ales din punct de vedere ofensiv, insa in acelasi timp a fost dominata autoritar de catre Regal Barcelona. Vigilenta ambelor tabere a predominat atentia in sala Fernando Buesa, cu un plus semnificativ trecut in contul elevilor lui Xavier Pascual. Catalanii si-au demonstrat calitatile aeriene, mai ales in defensiva. Masivitatea quintet-ului trimis pe parchet le-a permis sa rezolve cu usurinta situatiile in care adversarii erau pusi pe fapte mari. Dezinvoltura in ofensiva coroborata cu agresivitatea in caciula proprie, a fost esentiala in obtinerea unui succes necesar patrunderii in marea finala. Despre toate acestea, veti citi in randurile de jos.

Vizitatorii si-au surprins oarecum adversarii prin tenacitatea fiecarui membru implicat in aceasta disputa, ba mai mult au depins 100% de ei insusi, nefiind nevoie de greselile oponentilor pentru a simti intr-adevar liniste deplina. Rapiditatea atacurilor indreptate spre panoul advers i-a demoralizat definitiv pe baskoni, ale caror eforturi n-au fost justificate pentru cei aproximativ 8.000 de spectatori aflati in Fernando Buesa Arena. Vizibili afectati de precizia catalanilor, gazdele au incercat sa imprime cursului jocului, un nou stadiu necesar revirimentului obligatoriu, insa socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ. Regal Barcelona, prin basketbalistii introdusi pe parchet, au realizat faze spectaculoase si mai presus de acest lucru, precise, mai ales aruncarile dincolo de caciula adversa. In proportie de 45%, cosurile de 3 pct le-au fost fatale baskonilor, intrucat acestia s-au lovit de-o agresivitate de neconceput din partea celor echipati intr-un maieu predominant ros-albastru. Oaspetii si-au surclasat adversarii, din toate punctele de vedere. O rabufnire orgolioasa al unuia dintre talismanii editiei precedente de campionat, a ridicat spectatorii in picioare. Fernando San Emeterio a dorit cu insistenta sa-si puna contriubutia in privinta recuperarii diferentei enorme de puncte. Cand si-a facut aparitia in lumia reflectoarelor, colegii sai erau la 10 pct distanta de catalani. Din cele 14 pct reusite pana spre finalul intalnirii, San Emeterio a readus entuziasm, atat pe parchet, cat mai ales in tribune. La un moment dat, inspiratia sa si-a atins scopul colegial.

Cand mai erau de disputat aproximativ 2 minute din timpul regulamentar, tabela arata un infim 61-64 pentru Regal Barcelona. Catalanii gresisera tentativa de majorare al acestei diferente si le-a permis baskonilor sa egaleze situatia, insa inversunarea dincolo de jumatatea vizitatorilor, a fost fatala gazdelor. Cele opt secunde regulamentare de patrundere in panoul advers n-au fost indeplinite si dintr-un moment intr-altul, Caja Laboral a simtit neputinta excesiva, care a contat enorm in privinta celei de-a 3-a infrangere consecutiva din seria semifinalelor. Dusko Ivanovic a fost nevoit sa recurga la oprirea jocului, incercand din rasputeri sa-si adune elevii in asa fel incat eventuala victorie a oponentilor sa devina incerta. Din pacate pentru acestia, supravegherea indeaproape al celor mai importanti basketbalisti din angrenajul inca detinatoarei en-titre din Liga ACB de catre vice-campioni, a fost indeajuns de meritorie pentru a-si asigura calificarea in ultimul act al competitiei. Chiar daca 60% din ultimele secunde au fost petrecute in urma aruncarilor libere, Regal Barcelona n-a avut absolut nicio teama de succes, garantand astfel tristete in micutul orasel basc. Catalanii vor intalni mai departe fie Bizkaia Bilbao, respectiv Real Madrid MMT. Ceea ce este important pentru acesti baieti il reprezinta fara doar si poate, timpul liber, intrucat celelalte doua semifinaliste pastreaza sanse de calificare, chiar daca avantajul este de partea bascilor. Pana acum, Bizkaia Bilbao conduce cu 2-0 in cele 5 meciuri din serie. Un nou succes le-ar garanta disputa cu prima finalista, Regal Barcelona.

Caja Laboral (16+15+17+13) Fernando San Emeterio 14 pct, Pau Ribas 10 pct, Mirza Teletovic 9 pct, Marcelinho Huertas 8 pct, Stanko Barac 8 pct, Esteban Batista 4 pct, Milt Palacio 3 pct, David Logan 3 pct, Vladimir Dragicevic 2 pct.

Regal Barcelona (20+15+18+18) Juan Carlos Navarro 13 pct, Alan Anderson 12 pct, Kosta Perovic 10 pct, Erazem Lorbek 9 pct, Boniface N’Dong 8 pct, Ricky Rubio 7 pct, Fran Vazquez 7 pct, Jaka Lakovic 3 pct, Roger Grimau 2 pct.

Reclame

2 gânduri despre “Regal Barcelona a patruns in finala campionatului spaniol

  1. Barca domina aproape tot de cativa ani Spania si Europa la toate sectiile clublui. Baschetbalistii au luat acum 2 ani, handbalistii anul acesta, ca sa nu mai vorbim de trofee interne, iar echipa de fotbal ne-a lasat pe noi toti, suporterii echipei catalane, fara cuvinte. Sunt mandru ca sunt contemporan cu asemenea sportivi si asemenea oameni.
    Visca el Barca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s