Echipa juvenila a cazut victima determinarii francezilor de la Olympique Marseille in NextGen series

Ieri seara, echipa juvenila condusa de Oscar Garcia a fost infranta de catre Olympique Marseille in NextGen series, inregistrand astfel prima infrangere in aceasta editie inaugurala al competitiei rezervate juniorilor.

Trebuia sa vina si acest moment. Bine ca s-a intamplat intr-o perioada in care echipa juvenila n-are absolut nicio grija in eventualitatea patrunderii in fazele superioare ale competitiei. Doi dintre cei mai importanti jucatori din sistemul gandit de catre Oscar Garcia lipseau din cauza faptului ca au primit din partea selectionerului de juniori al Spaniei, telegramele de convocare si astfel catalanii porneau cu un dezavantaj inedit, iar dorinta de revansa a francezilor crestea. Alejandro Grimaldo si Sergi Samper lipseau, ceea ce l-a determinat pe tehnicianul juniorilor sa acorde sanse unor tineri precum Brian Olivan sau Gustavo sa-si arate potentialul. Partida incepe extraordinar pentru liderii grupei A. Ernesto Cornejo deschide scorul pe Paul Cerdan Stadium in minutul 19, finalizand splendid o actiune din care am putut admira seria interminabila de pase in profunzime.

Trei minute mai tarziu, Jean Marie Dongou majoreaza diferenta, executand impecabil o lovitura de pedeapsa. Datorita acestei reusite, camerunezul a devenit provizoriu, golgeterul competitiei rezervate fotbalistilor pana-n 19 ani. Se pare ca soarta partidei era decisa, insa elevii lui Henri Stambouli n-au fost de acord sa lase garda jos, cum se spune. Ascensiunile pe benzile terenului i-au dezechilibrat intr-o oarecare masura pe favoritii nostri, iar agilitatea oponentilor a contat decisiv in inscrierea unui gol semnificant in abordarea reprizei secunde. Desigur, francezii au profitat de eliminarea celui considerat noul Samuel Eto’o de catre fanii ”extraterestrilor”, Dongou.  Jean Baptiste a reusit golul izbavitor si astfel colegii sai ramaneau increzatori intr-o eventuala victorie, necesara calificarii.

Dupa iesirea de la cabine, gazdele au profitat indelung de omul in plus. A fost nevoie de cinci minute din repriza secunda pentru restabilirea egalitatii. Ouman Diop inscrie dintr-un penalty si zece minute mai tarziu, Santiago indeplineste o simpla formalitate din apropiere. Situatia devenea favorabila francezilor care si-au propus pana la fluierul de final sa majoreze diferenta. Bangoura inscrie cel de-al patrulea gol care s-a dovedit suficient, profitand de-o neintelegere de nepermis la acest nivel intre Banuz si Frank Baknack astfel ca reprezentanta Frantei in NextGen Series pastreaza sanse intacte de calificare, avand 9 puncte din patru jocuri disputate pana acum. Catalanii au acelasi numar si incearca in data de 3 noiembrie cand primeste vizita englezilor de la Manchester City pe Mini Estadi, sa obtina matematic biletele pentru faza finala a competitiei.  Rezumatul partidei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s