FC Barcelona Intersport s-a calificat in fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor de pe primul loc in grupa

FC Barcelona Intersport a reusit sa invinga in cadrul ultimei etape din cea de-a 2-a faza a grupelor Ligii Campionilor pe IK Sävehof, scor final 26-39, terminand astfel pe prima pozitie intr-o grupa din care au mai facut parte Croatia Osiguranje Zagreb, Kaddeten Schaffhausen, Chambery Savoie si nu in cele din urma, HC Bosna Sarajevo.

Localnicii din Göteborg, Suedia, au avut de admirat prestatia ireprosabila al celor echipati intr-un predominant ros-albastru. Vizitatorii si-au respectat blazonul, dorind cu insistenta sa incheie cea de-a 2-a faza a grupelor Ligii Campionilor, cu o victorie. Ba mai mult, si-au recapatat increderea de odinioara, serios pusa la incercare dupa infrangerea suferita pe teren propriu in dauna celor de la Croatia Osiguranje Zagreb. Spectatorii au indurat pe durata orei regulamentare de joc un calvar de nedescris, prin prisma impreciziei favoritilor, respectiv al usurintei cu care campionii en-titre ai competitiei supreme din cadrul handbalului masculin, il invingeau pe Forsberg. Totusi, un compatriot de-al scandinavilor s-a aflat in poarta favoritilor nostri, iar Sjostrand a fost alaturi de Magnus Jernemyr singurii care au scapat de apostrofarile publicului, stiindu-se respectul reciproc in acest sens. Desi rezerva lui Daniel Saric a blocat mai bine de 50% din actiunile gruparii suedeze, compatriotii sai n-au avut decat obligatia morala sa-l aplaude neincetat pentru recitalul dintre buturi ce le-a permis colegilor sai sa se desprinda decisiv pe tabela de marcaj.

Acestia s-au achitat perfect de sarcinile ofensive si nu le-au oferit adversarilor prilejul sa revina, intrucat nivelul ridicat al concentrarii s-a simtit pe parchetul salii dinGöteborg. Intrand la pauza cu un avantaj substantial de 8 goluri, 11-19, FC Barcelona Intersport a rulat in jumatatea de ora ramasa de disputat cat mai multi handbalisti care n-au evoluat constant, printre care si doi juniori. Scorul final de 26-39 in favoarea gruparii iberice a demonstrat inca odata ca in cazul unei concentrari excesive, indiferent de posibilitatile adversarului, Barça obliga, prin istoria ei extrem de bogata in privinta trofeelor castigate, sa ai dorinta de a invinge mereu, chiar daca ar exista unele repercusiuni in cazul esecului. N-a fost cazul in deplasarea avuta in Suedia, adversarii fiind extrem de modesti, din toate punctele de vedere. Printre remarcatii dupa-amiezii s-au aflat Jesper Noddesbo, principalul realizator al partidei cu 9 goluri, Igropulo si Raúl Entrerríos. Spre deosebire de celelalte dispute, Rutenka n-a avut o zi fasta, observandu-se intr-o oarecare masura lejeritatea cu care a tratat unele faze. Chiar si in aceste conditii, victoria n-a fost pusa niciodata la indoiala, diferenta de valoare fiind certa.

26 – IK Savehof (11+15): Forsberg; Friden (1), R.Johansson (1), Forsell-Schefvert (3), Barud (3), Larsson (8), Berggren (3), Ottosson (1) (titularii), T. Johansson (1), Apelgren (1), Fridzon (1), Albrechtson (2), Mansson (1) , P. Johannesson 

39 – FC Barcelona Intersport (19+20): Sjostrand (Saric, m.31 a 60); Víctor Tomás (4), Igropulo (6), Sorhaindo (2), Sarmiento (2), Mikel Aguirrezabalaga (3), Juanín (3), (titularii), Rocas (2, 1p.), Noddesbo (9), Rutenka (2), Ugalde (1), Raúl Entrerríos (5), Morros (-) , Oneto (-).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s