FC Barcelona Intersport s-a calificat in 1/4 de finala ale Velux Champions League

FC Barcelona Intersport si-a respectat statutul de favorita certa in dubla mansa de calificare in faza 1/4 de finala ale Velux Champions League disputat impotriva francezilor de la HB Montpellier Aglomeration, avansand printre cele mai bune 8 echipe ale Europei la handbal masculin, in stil de mare campioana, tipic celei mai galonate grupari din istoria acestui sport.

Elevii lui Xavi Pascual au resimtit prestatiile oarecum jenante anterior turului din sudul Frantei contra echipei unde evolueaza Nikola Karabatic, o ”umbra” a jucatorului de la THW Kiel, iar francezii puteau sa profite de degringolada favoritilor nostri, cand primele 30 de minute le-au apartinut 100%. Scandarile incontinuu ale suporterilor francezi prezenti in The Park&Suites Arena au avut efect instantaneu si doar datorita unei reprize secunde de-a dreptul captivanta si dramatica in acelasi timp, prin prisma faptului ca unul dintre handbalistii ”forte” ai francezilor, in speta Vid Kavtičnik, s-a accidentat si practic, soarta calificarii era pecetluita inca din momentul decolarii catre Barcelona, intrucat campioana en-titre din LNH (Ligue Nationale de Handball) n-avea un jucator de mana stanga capabil sa rezolve intr-o oarecare masura eventualul dezavantaj, astfel ca euforia unei victorii colosale, dar minima, 30-28, avea sa ii elimine de indata ce paseau linistiti pe parchetul salii Palau Blaugrana. 

Convinsi de faptul ca doar nesansa i-ar putea priva de-o iesire ”neprogramata” din competitie, favoritii nostri i-au luat la ”maruntisuri” pe vizitatori, precizia interventiilor lui Daniel Saric, cat si usurinta cu care inscriau goluri, respectiv ii determinau pe oaspeti sa piarda copilareste anumite sanse viabile de gol, ducand mansa retur intr-o noua dimensiune, tipica celei mai galonate echipe profesioniste din handbalul masculin. Pur si simplu, francezii n-au existat pe parchet, cu mici exceptii in acest sens, dar insuficiente incat sa garanteze suspansul si in acelasi timp sa instaureze teama in tribune. Ca sa fiu in nota cu descrierea articolului, a fost o lupta intre barbati si copii. HB Montpellier Aglomeration n-a putut face fata entuziasmului catalanilor, extrem de pregatiti pentru indeplinirea obiectivului, ”demolarea adversarului” .

”Rachetele” lui Laszlo Nagy, ”insurubarile” celor doi pivoti, Jesper Noddesbo si Cedric Sorhaindo, agresivitatea defensivei unde exceleaza de departe suedezul Magnus Jernemyr, cat si paradele dementiale ale lui Saric au contat enorm in privinta calificarii intre cele mai bune opt echipe ale Europei, intrucat a facilitat intr-o oarecare masura si inscrierea golurilor de pe extreme, capitol unde FC Barcelona Intersport domina autoritar adversarul. Scorul final de 36-20 indica iminent faptul ca oponentii n-au realizat ca trebuie sa redevina constienti pe durata celor 60 de minute regulamentare, astfel totul se destrama, insa imprecizia i-a costat pe acestia, in timp ce catalanii s-au dovedit prea puternici pentru un ”razboi” atat de inversunat. Maine, spre apropierea pranzului, FC Barcelona Intersport isi va afla adversarul, miza fiind calificarea in Final Four-ul de la Koln, pe impunatoarea Lanxess Arena.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s