La multi ani Carles Puyol

”El Tiburon” implineste astazi ”venerabila” varsta de 34 ani, timp in care a reusit de aproximativ doua decenii sa fie in folosul sportului rege, demonstrand tuturor ce inseamna sa fii capitanul unui club unic in istoria fotbalului precum FC Barcelona.

Carles Puyol i Saforcada, simbolul curajului si al entuziasmului catalan, arhicunoscut microbistilor de pretutindeni, implineste astazi 34 de ani. In cei aproximativ 20 de ani in care a ”servit” constiincios interesele gigantului din Catalunya, ”El Tiburon” s-a remarcat printr-un spirit de sacrificiu, benefic oricarui colectiv, indiferent de fotbalistii cu care a devenit coleg din momentul promovarii sale in cadrul echipei de seniori, survenita in anul 1999. De atunci, Puyol s-a dovedit un lider, fara de care FC Barcelona n-ar fi sperat vreodata sa devina un club unic pe mapamond. Banderola de capitan i-a fost inmanata la finele sezonului 2003-2004, dupa retragerea unui prieten de-al sau, Luis Enrique, tehnicianul gruparii italiene A.S. Roma. 

Un model de urmat pentru majoritatea adolescentilor ce doresc o cariera prodigioasa in sportul rege, Carles a fost martorul de pe gazon al celei mai de succes generatii din istoria clubului. Trebuie sa recunoastem ferm si fara ezitare, ca ”El Tiburon” n-a inceput conform asteptarilor noastre, fiind oarecum destinat mediocritatii in cei 5 ani de fotbalist profesionist, unde a trait momente de-a dreptul groaznice, cum ar fi clasarea pe-o pozitie retrogradabila in anii de ”acomodare” ai lui Joan Laporta, cel mai de succes presedinte care l-a avut Barça. Ambii au trait momente de care nu vor sa isi aduca aminte cu siguranta, dar impreuna au devenit liderii de care avea nevoie acest club sa redevina glorios precum in perioada inegalabilului Johan Cruyff.

In cazul lui Laporta, domnia sa a avut mintea limpede incat sa gestioneze ireprosabil presiunea unei factiuni celebre precum Boixos Nois si de partea cealalta, Puyol a dorit cu insistenta sa le aduca aminte contestatarilor sai, ca n-a uitat perioada dificila, astfel ca merita apreciat de suflarea catalana datorita celor 18 trofee aduse in vitrina, toate fiind de-o importanta majora. Cuvintele sunt de prisos pentru capitanul nostru. La multi ani! Speram cu totii sa reusesti impreuna cu colegii tai o noua premiera absoluta in fotbal, anume pastrarea trofeului intercluburi, Liga Campionilor, in ceea ce ar deveni prima echipa care pastreaza cupa castigata cu un an in urma, in noul format al competitiei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s