FC Barcelona vs Espanyol Barcelona 4-0. Omagiu de nota 50

Camp Nou a fost azi-noapte scena unui omagiu extrem de emotionant al celui ce-a fost timp de 4 sezoane consecutive responsabil de adaugarea trofeelor in vitrina clubului, nimeni altul decat Josep Guardiola, cel mai titrat antrenor din istoria gruparii infiintate de catre elvetianul Joan Gamper.

Un banner imens cu chipul celui mai titrat tehnician din istoria clubului, urmat de-un mesaj arhicunoscut printre suporteri a fost afisat in momentul fluierului de inceput al ”centralului” Teixiera Vittienes. Ulterior, fotbalistul pentru care a facut sacrificii imense, i-a adus un omagiu binemeritat, stabilind totodata alte recorduri greu de egalat, printre care depasirea numarului de goluri  all-time consemnate eventualilor castigatori ai Ghetei de Aur, respectiv al totalului de goluri in toate competitiile unde a fost angrenat. Pe rand, Dudu Georgescu, care avea 47 de goluri pana in momentul ”dublei” actualului Balon de Aur si nu in cele din urma Archibald Stark, ce se lauda cu 70 de goluri inscrise in editia 1928-1929 in toate evenimentele sportive produse in Statele Unite ale Americii, demonstrand astfel ca ”nimic nu-i imposibil” daca intr-adevar muncesti pentru atingerea obiectivelor indraznete la care ai fost supus de mass-media globala.

Trecandu-si numele pe lista marcatorilor de 4 ori, Messi se apropie incet, dar sigur, de castigarea trofeului Pichichi si al Ghetei de Aur, de indata ce contracandidatul sau se multumeste in mod deosebit sa lupte alaturi de colegii sai pentru ca Real Madrid sa ajunga la 100 pct intr-o editie de campionat, depasind astfel numarul de puncte al favoritilor nostri din urma cu doua sezoane, cand au cucerit laurii de campioni cu 99 de puncte. Practic, singurul fotbalist legendar din istoria fotbalului care se mandreste cu golurile sale este de departe Dixie Dean, jucator din perioada romantica a fotbalului care a reusit sa inscrie de 60 ori intr-o editie de campionat, fiind totodata un obstacol greu de egalat, dar anumite de depasit. Chiar si in aceste conditii, sa inscrii 50 de goluri intr-un campionat extrem de puternic cum este La Liga, mi se pare realmente fabulos si doar Messi ar fi fost capabil de asa ceva. Cu siguranta! Dupa fluierul final, 13 minute i-au fost dedicate lui Guardiola, care a avut un discurs de-a dreptul emotionant. Gràcies Pep!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s