10 ani de la decesul unei legende

In 17 mai 2002 s-a ”stins” legendarul atacant de origine maghiara Ladislao Kubala, component al favoritilor nostri in decurs de 10 ani intre 1951 si 1961.

Repede trece timpul. Cand aflasem teribila veste conform careia Kubala decedase in Barcelona acum 10 ani in urma, am fost socat. Aflasem in miez de noapte prin intermediul canalului Pro TV de acest eveniment tragic, caci o legenda ne parasise mai devreme decat credeam cu totii. Avea 74 de ani si creierul sau a cedat.

A fost diagnosticat cu Alzheimer, o afectiune degenerativa progresiva – arhicunoscuta medicilor de specialitate. Traia intr-o agonie severa si n-a putut pur si simplu sa ramana in viata doar pentru a face un bine familiei sale, astfel ca in anii urmatori am inteles motivul intemeiat al deciziei fostei legende maghiare de pe Camp Nou.

Totusi sa nu uitam ce-a realizat Ladislao Kubala sau Laszlo, cum vreti voi sa ii ziceti, cat timp a reprezentat interesele clubului. A fost un exemplu de devotament sportiv preluat ulterior de generatii realmente fabuloase care le-a avut Barça de-a lungul celor 112 ani de existenta in istoria fotbalului. Odihneste-te-N Pace, maestre. 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s