Sampdoria Genova a fost aleasa de FC Barcelona sa dispute cea de-a 47-a editie a trofeului Joan Gamper

Sampdoria Genova va avea onoarea sa fie adversarul singurei echipe profesioniste din istoria fotbalului care triumfa in toate competitiile pe durata unui singur an calendaristic in amicalul de dinaintea inceperii Supercupei Spaniei. Partida va conta pentru arhicunoscutul trofeu Joan Gamper.

Gruparea ce-a promovat de curand in Serie A a fost aleasa pentru disputarea celei de-a 47-a editii a trofeului Joan Gamper, intrucat in 2012 s-au implinit 20 de ani de la celebra finala de Cupa Campionilor Europeni de pe Wembley , jucata impotriva Sampdoriei si castigata de FC Barcelona, dupa reusita olandezului Ronald Koeman. Partida va avea loc in data de 20 august, in ceea ce va deveni ultimul test inainte de turul Supercupei Spaniei disputat impotriva rivalilor traditionali de la Real Madrid, care va avea loc pe Camp Nou.

Echipa condusa de Giuseppe Iachini nu este straina de participare, acestia avand onoarea sa castige eventualul trofeu placat cu aur masiv in 1997, dar n-au putut ”confisca” cupa pentru un singur an in vitrina, fiind invinsi la loviturile de departajare – dupa ce partida se incheiase la egalitate pe durata celor 90 de minute regulamentare, 2-2. Restul pre-sezonului cuprinde meciuri de pregatire sustinute impotriva nemtilor de la Hamburger SV, Paris Saint Germain si nu in cele din urma un turneu in Maroc la inceputul lunii august.

Incepand cu 24 iulie, FC Barcelona incepe pregatirile pentru sezonul competitional 2012-2013, primul in care n-avem decat solutia sa uitam definitiv despartirea de Pep Guardiola, cel mai titrat tehnician din istoria catalanilor, acordandu-i un binemeritat sprijin secundului sau in cei 5 ani de cand a condus destinele clubului care i-a adus satisfactie deplina, Tito Vilanova. Asadar, fanii vor calatori sa isi sustina echipa in Germania, Franta si nu in cele din urma pe continentul african, pentru ca spre ultimele zile ale ultimei luni de vara – sa revina pe ”templu”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s