FC Barcelona vs Granada CF 2-0. A fost nevoie de-o sclipire…

Barça s-a chinuit cu una dintre candidatele la retrogradare in actuala stagiune competitionala din La Liga. Totusi, scorul final de 2-0 demonstreaza ca favoritii nostri lupta pana la capat pentru indeplinirea obiectivului.

Trebuie sa recunoastem fara pic de retineri ca jocul echipei ”scartaie” din moment ce taberele adverse considera justa o tactica strict ultra-defensiva pentru a bloca exemplar tentativa ultimei pase. Adversarii au inceput sa inteleaga din plin mecanismul blaugrana si acest lucru complica intr-o oarecare masura situatia, astfel ca nervozitatea intervine brusc. Chiar si in aceste conditii, este nevoie de-o sclipire pentru a iesi din bucluc, mai ales daca portarul advers a fost in zi de gratie, mentinand poarta intacta. Din fericire pentru suflarea catalana prezenta pe Camp Nou, n-au fost atat de dezamagiti precum lasau impresia initial – datorita favoritilor, care n-au putut pur si simplu sa-l determine pe Toño sa simta deznadejde intre buturi, ba din contra l-au ajutat sa capete o motivatie suplimentara, strict datorita impreciziei suturilor indreptate spre poarta sa. 

Un meci anost, din toate punctele de vedere, a fost schimbat dramatic de-o reusita senzationala a lui Xavi Hernandez, intrat in locul lui Thiago Alcantara in repriza secunda. Bineinteles, anterior golului exceptional inscris de catre ”dirijor”, Victor Valdes a avut meritul sau, deoarece a intervenit miraculos in situatie unu contra unu impotriva lui Jaime Romero. Practic, a fost semnalul de alarma de care colegii sai au tinut cont pentru a preveni eventualul dezastru. Pana in momentul descatusarii sufletesti, frustrarea predomina atentia pe gazon si in anumite momente ale jocului, neintelegerile intre jucatori  erau precum o terapie bowen. In fine… conteaza rezultatul final si nu modul cum a fost obtinuta victoria, dar in acelasi timp trebuie tinut cont de ezitari, astfel elevii lui Tito Vilanova vor avea de suferit de pe urma acestor nesincronizari.

Totusi, inceputul fast de campionat imi da senzatia unei usurari, intrucat contracandidatii capabili sa ii ajunga din urma pe catalani sunt departe, ceea ce ofera o motivatie permanenta in privinta obtinerii rezultatelor pozitive, indiferent ca Tito este nevoit sa evolueze fara fundasi centrali de meserie in defensiva, respectiv sa riste totul, cum a fost in ultimele doua intalniri, cand s-a decis sa foloseasca pe ultima 100 de metri formula 3-4-3, care este benefica pe teren propriu, nicidecum in deplasari. Greul de abia acum incepe pentru FC Barcelona. Sfarsitul lunii in curs, cat si in primele zile ale lui octombrie, ii obliga pe Messi & co. sa reactioneze prompt asupra eventualului deranj cauzat de rivali precum FC Sevilla, Benfica Lisabona si nu in cele din urma, Real Madrid. Impotriva acestui trident ne vom da seama cu adevarat daca echipa este pregatita pentru triumf.

Visca Barça! Més qúe un club! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s