Real Betis vs FC Barcelona 1-2. Caii de curse lungi ai Catalunyei

Favoritii nostri continua marsul triumfal spre cucerirea unui nou trofeu de campioni in La Liga. Azi-noapte, Barça a castigat pe terenul celor de la Real Betis dupa 7 ani de ”seceta” , scor final 1-2.

recordurile lui messi

Imaginea de sus clarifica indubitabil problema rigurozitatii sportive, a seriozitatii si educatiei conform careia Lionel Messi a ajuns in mod frecvent in postura geniului ce este in prezent. Carles Rexach, cel care i-a oferit prilejul sa devina ulterior o legenda in istoria fotbalului, declara cu putin timp inainte de disputa cu Real Betis ca ”virtutea lui Messi consta in faptul ca asculta mai mult decat vorbeste.” Desi este indreptatit sa fie arogant in absolut orice ocazie, argentinianul reuseste de fiecare data sa nu isi schimbe atitudinea fata de el insusi, intrucat constituie de departe un model pentru fotbalistii actuali – preocupati in mod deosebit sa-si urmeze instinctul pe gazon in detrimentul fuduliei. Nu este la indemana oricui sa doboare recorduri vechi de decenii. Din acest punct de vedere, ”Pulga” ramane unic.

Cat despre partida in sine, Benito Villamarin a fost un ”vulcan”. Suporterii andaluzi au avut cateva momente de liniste superficiala, insa din momentul golului inscris de Ruben Castro, fanatismul de care dau dovada i-a determinat pe elevii lui Pepe Mel sa se ridice la nivelul adversarului. Cu o posesie prelungita a balonului, alb-verzii au incercat din rasputeri sa profite de entuziasmul debordant, insa norocul a fost de partea lui Victor Valdes in trei ocazii. Bara l-a protejat de fiecare data, astfel ca ne-am putut bucura cu totii de-o noua victorie, obtinuta in conditii dificile si daunatoare in acelasi timp pentru Fabregas si Puyol. Primul este nevoit sa stea pe tusa aproximativ 3-4 saptamani, in timp ce capitanul a fost scos din precautie, Tito Vilanova anticipand ”avalansa” ce avea sa urmeze dupa iesirea de la cabine.

Pana la intrarea in noul an calendaristic au mai ramas de disputat trei meciuri oficiale. Dintre confruntarile cu Córdoba CF, Atletico Madrid si nu in cele din urma Real Valladolid, intalnirea cu cei porecliti ”los colchonerros” devine decisiva in privinta incheierii anului in curs cu o distanta care se vrea din toate punctele de vedere, apreciabila fata de locul 2, ocupat in momentul de fata de elevii celui poreclit ”Cholo” Simeone. Eventualele 49 de puncte obtinute in cele 17 etape din La Liga ofera posibilitatea doborarii unui alt record in Spania, fapt ce i-ar bucura pe componentii celei mai glorioase generatii avute la dispozitie de FC Barcelona, recunoscuta in sportul rege ca fiind prima echipa profesionista ce reuseste pe durata unui an calendaristic sa castige toate trofeele unde a fost angrenata. Acest lucru nu constituie o problema pentru caii de curse lungi ai Catalunyei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s