A.C. Milan vs FC Barcelona 2-0. Alerta maxima in Catalunya

Barça a cazut prada ambitiei ”diavolului milanez”. Amintirile ultimei infrangeri in Milano, ne-a revenit in memorie. Intr-o seara de cosmar, Boateng si Muntari au fost beneficiarii unei dezorganizari in defensiva al favoritilor nostri.

Parea un meci atat de dezechilibrant incat insusi milanezii s-au conformat asupra implementarii planului tactic, care s-a bazat exclusiv pe neutralizarea jocului cursiv ce-a adus satisfactie deplina dupa intrarea in milleniul 3. Italienii ne-au demonstrat ca-s maestrii in ”arta” tehnico-tactica si i-au pedepsit ca atare pe vizitatori, a caror evolutie a fost extrem de dezamagitoare.

N-au putut pur si simplu sa gaseasca spatiul de patrundere in asa fel incat Christian Abbiati sa resimta presiune si totodata le-a permis adversarilor sa profite indelung de neatentia din defensiva, cauzata irefutabil de-o atitudine ce ne-a amintit de perioada sfarsitului de mandat al fostei legende de pe San Siro, batavul Frank Rijkaard. 

In momentul de fata, spre jumatatea lunii viitoare, mai precis in data de 12 martie 2013, putem observa daca intr-adevar balanta se echilibreaza, intrucat favoritii nostri sunt oarecum panicati de rezultatul final afisat pe tabela. Golurile lui Kevin-Prince Boateng si Sulley Muntari au alertat un oras obisnuit cu performanta. Este nevoie de-o mobilizare generala din partea tuturor, mai ales ca situatia, penibila as putea adauga, se datoreaza in primul rand iresponsabilitatii.

Cand nu exista implicare sufleteasca, cu greu emiti pretentii de triumf. Baietii n-au fost nici pe departe constienti de viclenia ”diavolului milanez”, insa elevii lui Massimiliano Alegri le-au platit o polita, demoralizandu-i definitiv. Totusi, o astfel de seara ne arata partea plina a paharului, dar in acelasi timp ii avertizeaza pe baieti sa fie uniti, nicidecum convinsi de faptul ca simpla prezenta pe gazon garanteaza intr-o proportie covarsitoare succesul.

Maniera in care au tratat disputa tradeaza spiritul catalan si este nevoie urgenta de-o imbunatatire in acest sens, pentru ca risca enorm sa isi compromita prezenta intre ”sfertfinalistele” celei mai titrate competitii intercluburi de pe batranul continent. In final nu-mi ramane decat sa felicit tabara milaneza ca a crezut in posibilitatile de a-i surprinde pe combatanti, facand cinste istoriei clubului. Pana la urma, aici s-a facut diferenta. Gazdele au respectat ca atare traditia, in timp ce oaspetii s-au considerat superiori. Trist, dar adevarat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s