Barça deserveste intereselor forului mondial, dar exceleaza unde-i cel mai important

ionutBarça n-a reusit sa intoarca decizia forului mondial dictata initial la inceputul lunii aprilie in ceea ce priveste ilegalitatea de care a dat dovada in achizitionarea minorilor. Singurii care au de pierdut sunt copiii, din pacate.

Stiti povestea cu interzicerea drepturilor de transfer data initial de FIFA clubului. La fel de bine cunoasteti modul in care actuala conducere a incalcat grosolan regula achizitionarii minorilor. Ce reiese din aceasta situatie? Un nivel ridicat de incompetenta in activitatile organizatorice, legale, cat si sportive. Culésii de pretutindeni au inghitit in sec, fiind uimiti de lipsa destoiniciei, insa asteptau ca forul mondial sa amane decizia initiala conform careia structura societatii este afectata in prealabil de neregularitati, permitandu-ne astfel sa intram in normalitate cu procurarea necesitatilor (FC Barcelona a fost pana ieri un club ce putea transfera fotbalisti profesionisti, ca urmare a unui litigiu la Tribunalul de arbitraj sportiv cu organizatia condusa de Joseph Blatter) .

Ei bine, timp de aproximativ o jumatate de an, din aprilie, cand s-a pronuntat Comisia de Disciplina a forului de la Zürich si pana-n prezent, Barça a rezolvat intr-o proportie covarsitoare problemele iminente de efectiv cu care se confrunta ani de zile, insa nu si situatia intr-totul. Credeti-ma, nu cred ca este un suporter care sa prefere inregimentarile lui Jeremy Mathieu, Luis Suarez, Thomas Vermaelen sau Ivan Rakitic in detrimentul suferintei la care sunt supusi copiii pentru ale caror drepturi au fost incalcate de niste natarai care s-au crezut mai presus de lege. Au preferat sa denigreze interesele institutiei pe modelul ”am incalcat regulile, dar am format modele” .

Recrutarea copiilor non-europeni, cu origini asiatice, respectiv africane, nu s-a realizat conform regulilor in vigoare si astfel Paik Seung-Ho, Chan Kyul Hee, Bobby Adekanye, Patrice Sousia, Andrei Onana sau Lee Seung-Woo se vad nevoiti sa uite pentru moment de implicarea in diverse competitii juvenile. Cazurile pot fi solutionate in 90 de zile, timp in care cei responsabili cu activitatile juridice trebuie sa apere interesele pustilor in istanta, dar in acelasi timp sunt obligati de sanctiunea data in jurul dupa-amiezii zilei de ieri (neacordarea sansei de achizitii pe durata urmatoarelor doua ”ferestre” oficiale, incepand din 1 ianuarie 2015) , sa duca o lupta pe doua fronturi si sunt absolut sigur ca vor incerca din rasputeri sa reduca drastic penalizarile primite in mod justificabil.

In caz ca actiunea clubului va avea sorti de izbanda, putem spera ca macar din 2016 sa avem la dispozitie indivizi considerati de staff-ul tehnic si conducerea administrativa ca fiind utili in angrenaj, intrucat depindem in mare masura de ultimele 10 zile din calendar, riscand sa fim in postura dezarmanta de-a fi refuzati de jucatori ce si-au aratat disponibilitatea sa se alature echipei. Este cazul lui Marco Reus, fotbalist pentru care se merita sa risti absolut totul pentru a-l avea in lot, chiar si cu optiunea continuarii alaturi de Borussia Dortmund, sub forma de imprumut. Ar fi o lovitura de care as fi incantat, deoarece contractul sau expira in 2015 si nu-l vom mai putea transfera, dar mai presus de acest lucru va invit sa privim in ansamblu beneficiile neimplicarii pe piata transferurilor in urmatorii 2 ani.


Staff-ul tehnic condus de Luis Enrique accepta aceasta situatie. ”Lucho” si-a indeplinit obiectivul personal si de indata ce va stii cu siguranta ca nu poate transfera fotbalisti a caror implicare aducea forta colectivului, va acorda o sansa nesperata generatiei ce vine din urma. Exista in momentul de fata o pleiada de tineri talentati ce indeplinesc criteriile de selectie in cadrul seniorilor. Avem de departe cel mai calitativ ”satelit” si asta il ajuta enorm pe fostul idol al tribunelor de pe cel mai incapator stadion al Europei. Doar in cazul in care s-ar accidenta vreun component de baza al echipei, atunci presiunea va interveni instantaneu si poate fi, de ce nu, o povara pentru jucatorii legitimati la Barça B. Totusi, suntem obisnuiti sa avem incredere oarba in posibilitatile de afirmare ale pustilor.

Alex Grimaldo, Xavier Quintilla, Sergi Samper, Adama Traore, Munir El Haddadi sau Sandro Ramirez vor beneficia de atentie sporita in cei 2 ani, indiferent ca tehnicianul poate fi inlocuit din functia ce-o detine. Ascensiunea pustilor depinde in mare masura de modul in care este planuit integrarea lor. Luis Enrique respecta ca atare disciplina, drept pentru care Gerard Deulofeu, considerat unul dintre cei mai prodigiosi tineri avuti la dispozitie de club, n-a fost pastrat in lot, ci imprumutat la FC Sevilla pentru a lucra alaturi de Unai Emery, un individ ce prefera implicare totala in grup, astfel ca cei ramasi in planurile domniei sale sunt constienti de faptul ca vor avea parte de jocuri la cel mai inalt nivel daca intr-adevar se dedica sufleteste nevoilor staff-ului. Asadar, avem un plan B, de cea mai buna calitate.

Pentru ei, aici ma refer exclusiv la jucatori, septembrie va deveni, in aceste conditii, o luna esentiala imbunatatirii catorva aspecte tehnico-tactice. Cand vor avea prilejul sa asiste la antrenamente cu idolii lor, fiti siguri ca isi vor vinde scump pielea pentru un eventual loc de titular. Au fost educati corespunzator de catre un personal preocupat in mod deosebit de misiunea conform careia absolut orice copil sa isi cunoasca prioritatile in viata. Va conta enorm eventuala prezenta impunatoare in jocuri-scoala, cat si eventualele prestatii demne de apreciat in Liga Adelante, intrucat Luis Enrique nu va putea sa se bazeze de fiecare data pe ei, astfel ca depind 100% de acestia sa reprezinte o solutie viabila in mecanismul echipei. Vom vedea cu totii ce urmeaza. Multe se pot schimba, in tot acest timp.

Visca el Barça!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s